SORTIDA AL BARRI HORTA-GUINARDÓ

 

07/06/2021

 

Aquest any hem començat el crèdit de síntesi fent una sortida pel barri, ja que calia observar les característiques de l'entorn on vivim per treballar-ho després a classe. L'objectiu era veure com la nostra escola encaixa en el barri. I el dia també va acompanyar!!

 

 

 

 

 

 

SORTIDA A SANTA FE (MONTSENY)

 

23/03/2021

 


 

Esquiada 2020

 

            

                       

 

 

 

 

Sortida Fundació MONA

 

Avui els de l'ESO hem anat fins a Riudellots de la Selva a la fundació MONA, lloc de recuperació de primats. Entre moltes altres

coses, hem après la importància del dret de tots els animals a viure en llibertat i no passar per la mà de l'ésser humà, sigui per fer

publicitat, cinema, circ o simplement com a animals de companyia. De tant en tant val la pena fer una aturada a la rutina per

mirar al nostre entorn i fer una reflexió dels mals hàbits que adquirim, potser sense saber-ho.

 

 

 

 

 

Sortida Capellades 2019

L'alumnat de primer i segon d'ESO ha anat fins a Capellades al museu del Molí paperer per conèixer de prop com es realitzava el

paper al segle XVIII. Després hem aprofitat per dinar i jugar una estona a l'aire lliure. Una bona manera de començar el treball de

síntesi d'enguany!

 

 

 

 

 

ESQUIADA 2019

 

 

 

 

 

SORTIDA A PORTAVENTURA

 

Com a novetat d'aquest any, l'alumnat de secundària ha finalitzat les classes anant al parc d'atraccions de PortAventura. Ha estat un dia ple d'emocions i sobretot diversió. Una bona manera de posar punt i final al curs!

 

 

 

 

 

 

VISITA A L'HOSPITAL DE SANT PAU

L'alumnat de primer i segon d'ESO ha realitzat una visita a l'hospital de Sant Pau per tal de recollir informació en motiu del Treball de Síntesi, que aquest any va sobre les malalties cardiovasculars i que porta per nom "No em trenquis el cor". Un cop al recinte, l'equip encarregat de la xerrada ha explicat el funcionament de l'aparell circulatori del nostre cos i els principals factors de riscs que causen malalties relacionades amb el cor. Seguidament, hem visitat els laboratoris, on hem pogut veure en primera persona com es treballa des de les entranyes d'aquest centre. Ha estat realment interessant "infiltrar-nos" per uns instants a l'apassionant món de la investigació i la medicina. Fins i tot hem pogut observar a través dels microscopis! Ara ens toca a nosaltres treballar i plasmar els coneixements adquirits.Tot un repte!

 

                                

                                

 

 

 

 

 

SORTIDA AL TEATRE

L'alumnat de 1r i 2n d'ESO ha anat fins al teatre, al cor de Gràcia, per poder gaudir de l'obra en anglès "Sherlock Holmes". Aquesta ha estat una manera diferent i amena d'aprendre l'idioma. Després, hem aprofitat el bon dia per esmorzar al parc de Joanic i esbargir-nos una mica abans de tornar a l'escola.

 

 

SORTIDA AL BARRI GÒTIC

 

Després de l'avaluació, ens tocava una sortida! I què millor per trencar una mica la monotonia que passejar pel barri gòtic de la nostra ciutat. La professora d'Història de Batxillerat, Esperanza Cócera, ens ha explicat amb detall part de l'arquitectura i de la vida en societat dels nostres avantpassats més pròxims. Hem passejat pels carrerons d'aquest barri contemplant i meravellant-nos de les múltiples anècdotes que amaguen aquests històrics indrets. Ha estat una experiència molt enriquidora. Una manera molt amena d'aprendre i passar-ho bé!

 

 

 

ESQUIADA 2018

 

 L'alumnat de secundària ha passat tres dies a la Molina per tal de practicar l'esquí i fer unes jornades de convivència, lluny de les aglomeracions de la gran ciutat.

 Hem deixat de banda les aules per aprendre de forma diferent, però no menys important. Quina pau es respira a l'alta muntanya!!

 

                 

 

                                                               

                                 

                                                                  

                                 

                                                                

 

SORTIDA A SITGES

 

L'alumnat de 1r i 2n d'ESO ha realitzat una excursió a Sitges per tal d'experimentar de primera mà amb mostres marines del nostre mar. A través de diversos tallers, hem pogut recollir elements de la platja i després els hem analitzat detingudament, gràcies a l'ajuda els monitors i monitores biòlegs del centre d'estudis marins de Sitges.

La veritat és que el temps ens ha acompanyat en tot moment en aquesta tasca i ha fet que passéssim una jornada acadèmica diferent al nostre dia a dia.

 

 

 

 

SORTIDA AL MUSEU DEL MOLÍ PAPERER I A LA FÀBRICA DE CARTRÓ

 

L'alumant de primer i segon d'ESO ha realitzat una sortida ben completa per iniciar el nostre crèdit de síntesi: primer a Capellades, on hem après com es feia el paper al segle XVIII, i després a la fàbrica Cartonboard, a Castellbisbal.

D'això se'n diu passar un dia rodó!

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                   

 

 

 

 

 

SORTIDA AL TEATRE

 

Aquest dijous l'alumnat de primer i segon d'ESO ha fet una sortida per anar a veure l'obra Merlin the wizard (El mag Merlí).

Després ha tingut una estona per esmorzar i jugar al parc de Joanic, aprofitant que feia un dia radiant. Un matí rodó!

 

        

       

 

 

 

ESQUIADA 2017

 

Els alumnes de secundària hem passat uns dies a la neu. Ens hem divertit esquiant, compartint experiències i convivint amb els/les nostres companys/es. Uns dies que hem après noves i emocionants experiències!

      

     

 

      

 

     

                                          

 

        

 

 

SORTIDA A LES MINES DE GAVÀ. 2 de novembre de 2016.

 

La primera sortida d'aquest curs ha estat a les mines de Gavà. L'alumnat de primer i segon de l'ESO hem visitat avui el parc arqueològic de les mines de Gavà, lloc on hem tingut l'oportunitat de veure com els homes i dones del Neolíltic s'espavilaven per sobreviure durant el seu dia a dia. Ens han fet una explicació i després hem realitzat un taller. Finalment, hem anat a dinar al parc del Mil·lenni i encara hem tingut temps per jugar una bona estona sota els arbres, enmig de la natura.

 

 

 

 

 

 

Exemplar de variscita, mineral molt preuat a l'època

 

 

SORTIDA AL CANAL OLÍMPIC

 

Per acabar en forma el curs, l'alumnat de primer i segon d'ESO vam escollir anar al canal olímpic a esbargir-nos una mica de l'esforç de tot un any ple de canvis, emocions i dedicació. Perquè nosaltres ho valem!

 

 

 

 

TERMES DE SANT BOI

 

Tenint en compte que l'eix central d'estudi del nostre crèdit de síntesi és l'aigua, l'alumnat de primer i segon d'ESO ha visitat les termes romanes de Sant Boi per tal de completar allò après i treballat a classe sobre com aprofitaven aquest recurs tan necessari els nostres avantpassats clàssics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SORTIDA AL BARRI GÒTIC

La primera sortida d'aquest curs 2015-16 ha estat al barri gòtic de la ciutat de Barcelona. La professora d'Història de Batxillerat, Esperanza Cócera, ens ha explicat amb detall part de l'arquitectura i de la vida en societat dels nostres avantpassats més pròxims. Hem passejat pels carrerons d'aquest barri contemplant i meravellant-nos de les múltiples anècdotes que amaguen aquests històrics indrets. Ha estat una experiència molt enriquidora. Una manera molt amena d'aprendre i passar-ho bé!

 

Catedral de Barcelona

 

Església de Santa Maria del Mar

 

Ens dediquen una cançó mentre esmorzem. Quin privilegi!

 

SORTIDA AL MUSEU EGIPCI

 

SORTIDA A MONTSERRAT

L’alumnat de Primer i Segon d’ESO vam fer una sortida a la muntanya de Montserrat, indret emblemàtic del nostre entorn. Vam decidir passar un dels últims dies de curs envoltats de natura i respirant aire pur. Va ser una jornada plena d’emocions: vam gaudir olorant, tocant i sentint la flora bàsica que ens ofereix el bosc, tot i posant en pràctica els coneixements assoltits a l’aula. I després d’una caminada… vam poder escoltar la prestigiosa escolania de Montserrat, una de les corals infantils més reconeguda internacionalment. Però el dia no va acabar aquí, encara vam tenir temps per dinar a l’aire lliure juntament amb tots els companys.  Ens divertirem una estona passejant, rient i comentant anècdotes pròpies de l’edat. Una bona manera d’anar posant punt i final al curs. Fantàstic!