Sortida De 1r De Batxillerat A L'IEC (Institut d'Estudis Catalans) Cursos: 2012/13 – 2013-2014

 

Els de primer de Batxillerat fan aquesta sortida que té a veure amb l'art, la història, la llengua i la literatura. L'IEC no només és una institució relacionada amb la normalització i normativització de la llengua catalana actual, sinó que també s'ubica en un dels edificis emblemàtics de la nostra ciutat.

Per una banda s'informa a l'estudiant de tota la tasca que realitza aquest centre, com per exemple la creació de diccionaris o la difusió de la cultura catalana a arreu del món. Inaugurat el 1907 per Enric Prat de la Riba, president de la Mancomunitat, pretén continuar essent un dels llocs de referència cultural. Per l'altra, es dóna a conèixer la història i l'art que envolta l'edificació, ja que és fundada el segle XVIII amb finalitats mèdiques.

No cal oblidar que hi trobem també la reproducció del jardí de Mercè Rodoreda, lloc on gaudim de la natura i la literatura, ja que el visitant té el plaer d'observar les plantes acompanyades de petits fragments de l'obra de la reconeguda escriptora. Una sortida plena de sensacions!

    

Organitzada pels Departaments de LLengua Catalana i Història

        Professores: Montserrat Sagrera i Esperança Cócera